67272
Book
In basket
Kuchnia żydowska / G. A. Dubovis ; tł. z jęz. ros. Rozalia Skiba. - Warszawa : Wydaw. Rea, cop. 2010. - 630, [2] s. : il. kolor. ; 28 cm.
Książka, którą Drodzy Czytelnicy trzymacie w dłoniach jest unikalna. Zaproponowano w niej tysiące przepisów najróżniejszych dań kuchni żydowskiej. Przepisy skomplikowane i proste drogie i tanie popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenianiu się narodu żydowskiego po całym świecie kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania jakże cenna jest ryba faszerowana. Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej książki który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach zapraszając jako współbiesiadników Dowłatowa Babla Szaloma Alejchema Żwanieckiego Ostera Gubermana i Szendericza. A to już jest uczta dla duszy. /z okł./
Availability:
Czytelnia Strzyżów
Copies are only available in the library: sygn. 26 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again